Brochure over Nieuwe Sanitatie

Voor Waternet werk ik aan een brochure over een nieuwe manier van rioolwaterzuivering, aan de hand van een pilot in de nieuwbouwwijk Buiksloterham. Nieuwe Sanitatie werkt met vacuümtoiletten en lokale zuivering waarbij fosfor en stikstof hoogwaardig kunnen worden teruggewonnen. De nieuwe methode is milieuvriendelijker dan de huidige grote rioolwaterzuiveringen en past beter in het streven naar een circulaire economie. Spannend is wel of bewoners kunnen wennen aan de eigenaardigheden van vacuümtoiletten. De Buiksloterham pilot is nog bezig, maar er wordt al nagedacht over een grootschaliger vervolg in de nieuwbouw van Amsterdam. De brochure is naar verwachting in februari klaar en richt zich vooral op bestuurders en medewerkers van de gemeente Amsterdam, woningcorporaties, ontwikkelaars en collega-zuiveringsschappen in het land.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.