Financiën Gemeente Amsterdam

Jaarlijks spendeert de Gemeente Amsterdam ruim 6 miljard euro. Met zo’n begroting moet de boekhouding wel heel goed op orde zijn. Afgelopen jaren ging dat weleens mis, met veel hilariteit in de media tot gevolg. Daarnaast wordt de gemeente ingrijpend gereorganiseerd, waarbij tientallen losse boekhoudingen worden samengevoegd. Kortom, twee goede redenen om het financieel beheer van Amsterdam helemaal te hervormen. In 2015 is een programma opgetuigd om die hervorming door te voeren. Mij is gevraagd om te helpen met de communicatie rondom dat programma. Uitdaging: de vaak taaie en complexe financiële teksten omzetten in goed begrijpelijke verhalen voor managers en de werkvloer.

reactie

  • Wat een prachtige entree heb je voor jezelf gemaakt Endre! Mooi, hoop dat onze wegen elkaar nog eens vinden, groet Fike

Leave a Comment